ЛИГА НА ПРАВДАТА – Justice League

133

Инспириран од неговата вратена вера во човештвото и несебичниот чин на Супермен, Брус Вејн одлучува да ѝ помогне на новиот сојузник, Дајана Принс, да се соочи со уште поголем непријател.

Оригинален наслов: Justice League
Почеток на филмот: 16.11.2017
Траење на филмот: 120 Минути
Земја / година: USA/2017
Жанр: Акција, Авантура, Фантазија
Глумци: Gal Gadot, Ben Affleck, Ezra Miller, Jason Momoa, Henry Cavill
Режија: Zack Snyder
Дистрибутер: Blitz Film and Video Distribution
Возрасна Категорија: (12)

СОДРЖИНА

Инспириран од неговата вратена вера во човештвото и несебичниот чин на Супермен, Брус Вејн одлучува да ѝ помогне на новиот сојузник, Дајана Принс, да се соочи со уште поголем непријател. Тие заедно работат брзо во пронаоѓање и регрутирање тим од металуѓе кои би се спротиставиле на новата закана. Но, и покрај создавањето на лигата херои – Бетмен, Вондер Вуман, Аквамен, Сајборг и Флеш, можеби е веќе доцна да се спаси планетата Земја од напад со катастрофални пропорции.

http://www.cineplexx.mk/movie/the-justice-league/

Телефонските броеви за контакт (Скопје 00 389 2 3074 477).