Корчагинци секогаш меѓу најдобрите на натпреварите по математика

1506

На овогодинешниов државен натпревар по математика учениците од втора година Андреј Бардакоски, Теодора Стојческа, Симона Точевска и Миле Малиминов под менторство на проф. Гоце Ангеловски постигнаа извонредни резултати и се пласираа на олимпијада. Им посакуваме успех и во натамошните натпреварувања