The Intellectuals’ Challenge Competition – Предизвик конкуренцијата на интелектуалците

2671

На Универзитетот во Кембриџ, Perceptum Education го организира натпреварот за предизвиците на интелектуалците, што е возбудливо меѓународно натпреварување за студентите кои инспирираат интелектуална љубопитност и градат академски успех во нивните умови.

Во текот на четири дена учениците доаѓаат заедно на Универзитетот во Кембриџ за да учествуваат во серија тимски и индивидуални предизвици кои кружат околу една централна тема. Оваа година е тема “Неуспех: пат кон успех”. Учениците учествуваа тимски и индивидуално во овој натпревар.

На овој натпревар учествуваа 963 ученици од 28 земји, на возраст од 14 до 18 год

9 ученици од ПСУ Јахја Кемал- Струга и 2 ученици од ПСУ Јахја Кемал- Струмица под менторството на наставникот по математика Реџаи Генчели, Освоија 18 златни, 6 сребрени, 6 бронзени медали и 8 пофалници.