Јахја Кемал учествуваше на INFOMATRIX 2018 во Букурешт,Романија

2937

521 проекти од 43 земји оваа година се квалификуваа на финалниот натпревар INFOMATRIX 2018

ПСУ Јахја Кемал учествуваше со 28 ученици со 19 проекти од кој 4 ученици од основното училиште.

Традицијата е традиција. Нашите учесници се вратија со 10 сребрени, 14 бронзени медали и 4 пофалници од 9 Категории ( Програмирање, компјутерска уметност, хардверска контрола, лего сумо, краток филм, мини сумо, лавиринт, следење на линија и беспилотно летало.)

Сребрени медали добија:

 1. Филип Даштевски – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 2. Филип Милисов – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 3. Мартина Дабревски – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 4. Гораст Данчевски – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 5. Евангелија Ивановска – ПСУ Јахја Кемал – Тетово
 6. Бекир Јонузи – ПСУ Јахја Кемал – Гостивар
 7. Арменд Имери – ПСУ Јахја Кемал – Гостивар
 8. Виктор Мегленовски – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 9. Костадин Ефтимов – ПСУ Јахја Кемал – Струмица
 10. Ѓорѓи Витанов – ПСУ Јахја Кемал -Струмица

Бронзени медали добија:

1.Теодора Петрушевска – ПСУ Јахја Кемал – Карпош

 1. Дарја Мустаоглу – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 2. Данило Божовиќ – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 3. Махир Озум – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 4. Лејла Мехмеди – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 5. Албина Кафеџиу – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 6. Петар Станковски – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 7. Ервин Ајдар – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 8. Мартина Транталовска – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 9. Никола Аџиоски – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 10. Димитар Бакраџевски – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 11. Марко Филипче – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 12. Бесиана Џемаили – ПСУ Јахја Кемал – Струга
 13. Велин Георгиев – ПСУ Јахја Кемал – Струмица

Пофалници Добија:

 1. Теодор Димовски – ПСУ Јахја Кемал – Карпош
 2. Наталија Влаховиќ – ПСУ Јахја Кемал – Струмица
 3. Мила Чосева – ПСУ Јахја Кемал – Струмица
 4. Мусаб Зендели – ПСУ Јахја Кемал – Гостивар